Kumaha trend harga bahan baku industri di 2021?

 Naékna nampilkeun tilu ciri

Kapangaruhan ku wabah taun 2020, ti saprak satengah kadua taun, rupa-rupa bahan baku sareng bantu industri parantos nunjukkeun tren ka luhur sacara umum, sareng harga sababaraha jinis produk sababaraha kali pencét tinggi. Dugi ka 2021, numutkeun sumber industri anu aya hubunganana, harga bahan baku masih dina tingkat tinggi di awal taun. Kalayan peluncuran vaksin makuta anyar global, kaayaan makro ékonomi di bumi sareng di luar negeri bakal ningkat, sareng harga bahan baku industri lalaunan turun. Di 2021, trend harga kedah nunjukkeun anu munggaran tinggi. Tren na handap.

1

1. Ti taun 2018 dugi ka 2020, harga produk industri bakal naék sacara muter

Dina Désémber, produk industri domestik naék siga pelangi, sareng harga tambaga sareng bijih beusi duanana pencét jangkung anyar dina sababaraha taun ka pengker. Ditumpukeun dina naékna kontinyu tina Purchasing Managers Index (PMI) dina bulan Nopémber, éta nunjukkeun yén paménta ékonomi ayeuna masih kawilang kuat. Sabaraha lami naékna produk industri ayeuna, sareng kumaha anjeun ningali parobihan harga produk industri taun payun? Ngadukung kanaékan harga produk industri taun ayeuna bakal kalebet pamulihan permintaan domestik sareng luar nagri sareng kapasitas produksi luar negeri anu teu cekap, kalebet tambang utama di luar negeri (tambang beusi sareng tambaga). ) Parantos ngirangan produksi, sareng kapasitas peleburan peuntas laut henteu tetep dijaga.

Logika tina naékna harga produk industri dina taun 2020 mangrupikeun kasaimbangan pasokan global sareng paménta dina pangaruh epidemi. Di 2021, saatos wabah kasebut dikontrol sacara saé, hubungan antara pasokan sareng paménta henteu kedah ekstrim sapertos taun kamari. Dina periode engké, harga laun bakal turun. Ditilik tina parobihan harga produk di handap ieu ti 2018 dugi ka 2020, roda anu nuturkeun siklus, tina logam dasar kana énergi, parantos aya dina bunderan produk industri.

2. Ciri naékna harga bahan baku industri

Ditilik tina prakték indéks harga produser Cina (PPI), harga produk industri gaduh résonansi global anu kuat. PPI Cina langkung saluyu sareng fluktuasi indéks harga impor sareng indéks énergi sareng logam global, anu meryogikeun sudut pandang anu langkung global. Harga bahan baku pikeun produk industri.

Tina sudut pandang sisi suplai, wabah mahkota énggal parantos mangaruhan pisan sareng ngarobih struktur ranté industri global, kalayan langkung produksi hilirna dialihkeun ka Cina, tapi rétrukturna ranté industri sacara umum bakal nyangking biaya gesekan, sareng pasokan global pola bahan baku industri langkung terpusat, Sakali daérah masing-masing kapangaruhan ku pangaruh wabah mahkota énggal sareng kapasitas produksi na kapangaruhan, éta bakal mangaruhan pisan harga bahan baku industri di pasisian.

Tina sisi paménta, wabah mahkota énggal parantos "nyiptakeun" paménta énggal, sareng berkat kabijakan moneter sareng fiskal skala gedé tina sababaraha ékonomi, arus kas warga henteu goréng, sareng paménta éta tiasa diwujudkeun .

2

Putaran naékna harga produk industri nampilkeun tilu ciri:

1. Harga produk industri naék super-musiman. Aya pandangan yén kanaékan harga produk industri anyar-anyar ieu aya hubunganana sareng usum salju anu tiis sareng ningkatna paménta manaskeun. Upami ningali waktos anu sami dina sajarah, produk industri memang bakal ngalaman paningkatan musiman dina bulan Désémber, tapi urang tiasa ningali tina kanaékan bulan-dina-bulan harga produk industri Nanhua yén kenaikan bulan-ka-bulan 8,2% dina Désémber jauh ngaleuwihan rata-rata sajarah 1,2%, nunjukkeun paningkatan anu ngaleuwihan musiman. .

2. Harga sababaraha produk industri parantos ngahontal puncak sejarah. Harga sababaraha jinis produk industri naék. Ningali kana Indéks Komoditas Nanhua Futures, indéks logam ngagaduhan tingkat harga mutlak pangluhurna sareng kanaékan harga panggedéna. Dina indéks logam, bijih beusi gaduh paningkatan anu pangageungna, dituturkeun ku tambaga.

3. Kenaikan harga bahan baku langkung luhur tibatan harga ex-pabrik. Kami nganggo harga beuli bahan baku utama dina PMI pikeun ngabédakeun harga ex-pabrik sareng ngarobih kana dasar taun-taun. Sakumaha tiasa ditingali tina bagan di handap ieu, ti saprak Méi, kanaékan harga bahan baku tetep langkung luhur tibatan harga ex-pabrik.

3. Tren harga bahan baku industri salami sataun 2021 luhur teras handap

3

Gelombang tiis usum salju bakal datang, ditambah ku datangna Musim Semi, baja konstruksi domestik parantos lebet musiman musiman, sareng situasi wabah domestik sareng asing sakali deui parah. Masih aya faktor anu teu pasti naha pamulihan ékonomi dina satengah mimiti 2021 bakal dilanjutkeun sakumaha anu dijadwalkeun. Upami mutasi virus henteu mangaruhan pangaruh vaksin, pasar baja luar negeri bakal ningkatkeun paménta taun ieu, anu bakal nyiptakeun kaayaan paningkatan ékspor bersih baja domestik.

Sadayana terang yén bahan baku henteu tiasa naék sareng naék sapanjang waktos. Bakal aya waktos nalika aranjeunna ragrag deui. Anu disebut luhur heula teras handap. Dina awalna, harga bahan baku sapertos bijih beusi, batu bara, tambaga, aluminium, sareng gelas naék. Naékna bahan baku pasti ningkat. Éta bakal mangaruhan harga produk industri sareng barang konsumén. Nalika harga naék, inflasi bakal telat sareng tinggi, sareng anjeun kedah ngendalikeunnana.

Mertimbangkeun sababaraha faktor di bumi sareng di luar negeri, aya ekspektasi anu luhur pikeun pamulihan ékonomi sareng kinerja bahan baku industri di 2021. Dina ekspektasi yén ékonomi global anu utama bakal tetep ngajaga kawijakan pelonggaran moneter, paménta anu saleresna di pasar tambaga bakal terus diarepkeun di 1-2 kuartal. Tumuh ajeg. Nanging, harga tambaga tiasa diturunkeun dina satengah kadua taun.

5


Pos waktos: Jun-11-2021